‘Reflect on your Reflection’ is mijn afstudeerproject voor mijn HBO bachelor opleiding Allround Styling aan Academie Artemis, Amsterdam. Het is een fictief evenement, ontworpen voor luxe warenhuis de Bijenkorf in samenwerking met The School of Life.

Het evenement biedt in de Bijenkorf workshops, lezingen en een onstpanningsruimte aan de overwerkte FOMO generatie. Ambitieuze jong volwassenen tussen 25 en 35 jaar oud. Die carrière maken, maar ook last hebben van stress en burn-outs in een gedigitaliseerde maatschappij, die 24/7 (digitale) beschikbaarheid vereist.
De doelgroep heeft een druk sociaal leven maar ook weinig vooruitzicht op een stabiele vaste baan.

‘Reflect on your Refelection’ is een evenement om zelfreflectie te stimuleren bij deze doelgroep. Om jezelf en de maatschappij op een nieuwe en andere wijze te bekijken. De keuzes in je leven te heroverwegen en misschien zelfs je manier van leven te veranderen voor je eigen innerlijke vrede en geluk.

Het evenement is aan de examencomissie gepresenteerd in een conceptboek, die visualiseert hoe het evenement tot uiting kan komen in het warenhuis. Het conceptboek bevat uitgewerkte ideeën over de evenement locatie, een promotionele campagne, beeld en video, etalage plan en een schema van potentiële workshops en lezingen.

Mijn afstudeerproject is met lof beoordeld door de exmencomissie.

Concept, styling, vormgeving en videografie: Lisa Bernson
Fotografie: David Jagersma
Video edit: Ernst Bernson
Haar en make-up: Mandy Nijland
Modellen: Maurizio via Elite and Anne via Touché Models

2016