Hierbij een sfeerimpressie van mijn halfjaar lange stage bij Marie Claire Nederland. Deze stage was onderdeel van mijn HBO bachelor opleiding Allround Styling aan Academie Artemis, Amsterdam.

Tijdens deze stage was ik modeassistent van Fashion Director Simone Dernee. Ik ondersteunde haar, en de redactie, bij de dagelijkse werkzaamheden. Ik stelde meerdere shoppingpagina’s in het blad samen. Hield in- en uitgaande mode samples op orde, beheerde de agenda’s en aanvragen voor diverse fashion weeks. Alsmede het boeken van de reizen er naartoe.

Ook heb ik stylistes Simone Dernee, Sandra Kissels, Inge de Ridder en Anouk van Griensven geassisteerd bij diverse fotoshoots in binnen- en buitenland. Welke gefotografeerd werden door Hans van Brakel, Mick de Lint en Anne Timmer. Ik verzorgde de sample aanvragen, retouren naar PR bureaus en modemerken, boeking van fotograaf, haar en make-up artiesten, modellen, vluchten en hotel.

Verder heb ik tijdens deze stage vrij werk gemaakt in samenwerking met fotograaf David Jagersma, assistent van Hans van Brakel. Dit vrij werk is te zien onder het kopje ‘Styling’. Tot slot heb ik na mijn stage nog een tijd Sandra Kissels geassisteerd bij commerciële fotoshoots.

Beeldmateriaal: Lisa Bernson

2014-2015